Безплатна електронна библиотека

Специалните операции от Ахил до Ал Кайда - Дерек Лийберт

ЦЕНА: БЕЗПЛАТНО
FORMAT: PDF EPUB MOBI
ДАТА НА ИЗЛИЗАНЕ: 2010
РАЗМЕР НА ФАЙЛА: 9,78
ISBN: 9789543217243
ЕЗИК: БЪЛГАРСКИ
АВТОР: Дерек Лийберт

Тук ще намерите книгата Специалните операции от Ахил до Ал Кайда pdf

Описание:

Няма нищо случайно в това, че върху значките наДесето подразделение на специалните сили е гравиран сребърен Троянскикон още в зората на създаването на Зелените барети, около трихилядолетия след падането на града със същото име.Предлагаме един подход при анализиране на специалните операции и технитенеобикновени изпълнители, който е по-задълбочен и пространен дори отобичайния за тези признати познавачи на насилието. Специалните операции,сами по себе си безкрайно привлекателен обект за изследване, са силновпечатляващи като все още неизследван инструмент за предизвикване наисторически промени. Убедени сме, че досега не е подхождано по такъвначин към проблема. Отчасти това се дължи на обстоятелството, чеповечето политически и военни наблюдатели рядко се занимаватсистематично с историята или с нейните по-далечни перспективи. А когатого правят, то е с цел да извлекат от нея убедителни "уроци", които обачене всякога издържат на едно по-внимателно изследване.

...рористичните атаки на 11 септември, лидерът на „Ал Кайда", групировката, отговорна за атентата, Айман ал-Завахири призова мюсюлманите за нови удари срещу САЩ, Русия, Израел и срещу европейски ... Специалните операции от Ахил до Ал Кайда (твърди корици ... ... ... Седем мъже на война: история на Втората световна война. Сталин, Хитлер, Чърчил, Мусолини, Дьо Гол, Хирохито, Рузвелт - седем държавни мъже, седем титани, изправили се едни срещу други в световна битка. По време на коледните празници се очакват редиц ... Обща световна история - Книжарница Bookpoint - страница 24 ... . Сталин, Хитлер, Чърчил, Мусолини, Дьо Гол, Хирохито, Рузвелт - седем държавни мъже, седем титани, изправили се едни срещу други в световна битка. По време на коледните празници се очакват редица терористични атентати подготвени от „Ал-Кайда" в САЩ и много европейски страни, съобщава РИА Новости, позовавайки се на изнесени данни от вътрешното министерство на ... Валидна: от 03 юни, 2020 до 01 юли, 2020. Населено място: София. Компания: Британско-българската бизнес асоциация. Front-end Developer Валидна: от 19 юни, 2020 до 03 юли, 2020. Населено място: София Къщата, в която се е намирал Бин Ладен, се е оказала действащ команден център, откъдето е осъществяван стратегическият и оперативният контрол на Ал Кайда.

Представители на американското разузнаване са заявили ... Един от най-известните млади актьори на Боливуд, Сушант Сингх Раджпут е бил открит ... 1 час Самоуби една от младите кинозвезди на Боливуд Франк Джоузеф развенчава един популярен исторически мит, в който човечеството вярва над 500 години. Това е митът, че Христофор Колумб е първият откривател на Америка, че преди ХV век Новият свят е бил изолиран от ... Стандартна доставка от 23.06.2020 до 25.06.2020 0.00 лв. ... придружени от достъпни обяснения на ключовите характеристики на всеки вид оръжие, ... Специалните операции от Ахил до Ал Кайда (твърди корици) Избери Специалните операции от Ахил до Ал Кайда от широката гама продукти на eMAG.⭐Поръчай онлайн и вземи с доставка до твоята врата! Съединените щати и "Ал Кайда" не потвърждават смъртта на Асим Умар и изнесената от Афганистан информация. Талибаните казаха, че новината за смъртта на Умар не е вярна и я нарекоха ... От своя страна в дългата си война срещу "Ал Кайда", САЩ се опитаха да разбият единството на тази групировка, като насърчиха появата на алтернативната тогава "Ислямска държава"....