Безплатна електронна библиотека

Една прекрасна легенда за Авитохол - Захари Златев

ЦЕНА: БЕЗПЛАТНО
FORMAT: PDF EPUB MOBI
ДАТА НА ИЗЛИЗАНЕ: 2013
РАЗМЕР НА ФАЙЛА: 7,11
ISBN: 9789543982592
ЕЗИК: БЪЛГАРСКИ
АВТОР: Захари Златев

Насладете се да четете Една прекрасна легенда за Авитохол Захари Златев epub книги безплатно

Описание:

Авитохол е смятан за легендарен български владетел. Той е първият хан в „Именникът на българските ханове” – „Авитохол живя триста години. Родът му бе Дуло, а годината Дилом Твирем“. Има редица предположения какво означава името му и какъв е произходът му. Една от хипотезите е, че Авитохол е Атила. По време на управлението му става и първото преселване на прадедите ни от околностите на планината Памир в Централна Азия в районите на Северен Кавказ и Южна Украйна. Така Авитохол не само спасил от погубване народността и самоличността на тези, които го последвали, но и преселил българите по-близо до големите огнища на европейската цивилизация.

... обекти. Почти всеки интересен природен феномен, всяка пещера е свързана с история, която години наред се предава в поколенията ... 【Една прекрасна легенда за Авитохол】 Труд • Цена | Ciela.com ... .

Една от ... Trud.cc използва бисквитки, за да улесни Вашето пазаруване. Ако продължите да използвате услугите ни, ще приемем, че сте съгласни с използването на такива бисквитки. След "Една прекрасна легенда за Авитохол", ето че тези дни издателство "Труд" пусна четвъртия ми роман "Завръщането на Ирник в Б ... gnezdoto.bg - Една прекрасна легенда за Авитохол - Захари ... ... . След "Една прекрасна легенда за Авитохол", ето че тези дни издателство "Труд" пусна четвъртия ми роман "Завръщането на Ирник в България". Остава ми да опиша само Кубрат, вече работя по книгата." Легенда за циганите - мечкари ... Една болка ги мъчела, нямали си детенце. Всяка вечер край огъня, бабата въздишала, а понякога и ... Някога била прекрасна девойка. В един табор с нея обаче живее ... Според една легенда обаче, в смъртния си час, Марко се разкайва за сторените грешки, разкривайки, че ги е извършил само за да пощади хората си от османците. Той изрича следните думи: Бързи връзки. Други (2); Език мой (26). Интересни думи (15); Популярни изрази (9); Слово(блудства) (2 ... Легенда за Седемте рилски езера Според легендата преди много, много хиляди години по тези места на Рила живеели мъж и жена великани. Те се обичали страшно много и боготворили красотата на своя дом. Легендата за Авитохол или кой е родоначалникът на българите? дата: 14.06.2019 ... Така народите, които са имали легенда за своя произход са се отличавали от тези, който нямат и това им придавало ... Искаш ли да опознаеш планината, само разходка не стига. Друго е човек да се потопи в историята на кътчето, което обхожда, така, както потъва в атмосферата му. Легендата за Пирин и Рила е една от най-разчувстващите и със ......